Školní minipivovar

Naše škola provozuje školní minipivovar, kde probíhá praktická výuka žáků studijního oboru Technologie potravin, školní vzdělávací program: Potraviny a biotechnologie.

Na jednu várku je tento minipivovar schopen vyrobit 50 litrů nefiltrovaného piva. Cílem výuky je naučit žáky různé technologické postupy. Vyrábíme typické české ležáky, speciální piva, výčepní piva, pivo pšeničné, nealkoholické pivo neochucené a ochucené. Žáci se učí pivo vyrábět, provádět správnou degustaci (samozřejmě musí být plnoletí), dělat mikrobiologické a chemické zkoušky ve školních laboratořích.

Školním sládkem je Aleš Boubelík, který má v tomto oboru bohaté zkušenosti. Absolventi nacházejí dobré uplatnění na trhu práce i ve vysokoškolském studiu. V posledních letech zahajuje každý rok provoz několik minipivovarů, které potřebují kvalifikované odborníky.

V našem školním minipivovaru vyrábíme tento základní sortiment piv

Etikety školního piva
  • Blatské výčepní (10°)
  • Blatský ležák světlý (12°)
  • Blatský ležák tmavý (12°)
  • Blatský švihák (světlý speciál, 14°)
  • Blatské pšeničné
  • Blatská IPA, APA
  • Blatský stout
  • Blatský kyseláč
  • Blatské nealko Pohoda neochucené a ochucené