Analýza školních potravinářských výrobků - Střední odborná škola ekologická a potravinářská Veselí nad Lužnicí

Analýza školních potravinářských výrobků

Registrační číslo projektu: SPF-02-003

Zahájení realizace projektu: 15. 10. 2024

Ukončení realizace projektu: 14. 10. 2025

Celkové náklady pro projekt: 22 053,24 EUR

Cílem projektu je podpořit přeshraniční vztahy mezi studenty partnerských škol Střední odborné školy ekologické a potravinářské Veselí nad Lužnicí a Höhere Bundeslehr- und Forschungsanstalt Francisco Josephinum Wieselburg v Rakousku. V rámci aktivit projektu se uskuteční společné výzkumy a prezentace, které pomohou k rozšíření odborných znalostí studentů potravinářských oborů obou škol, užívání cizojazyčné odborné terminologie, komunikaci v cizím jazyce, porovnání odborných znalostí a praktických dovedností studentů. Během projektu se účastníci dále seznámí s historií a reáliemi obou zemí.

Obsahem projektu je hodnocení školních potravinářských výrobků studentů obou partnerských škol. V rámci společného výzkumu bude prováděna senzorická analýza mléčných produktů, masných výrobků a piva. Analýza bude probíhat podle jednotných předem připravených hodnotících schémat na společném setkání ve Wieselburgu a Veselí nad Lužnicí. U výrobků se provede senzorická analýza, analytické rozbory, mikrobiologická analýza, vaření piva ve školním minipivovaru SOŠEP Veselí nad Lužnicí. V rámci společných setkání se rovněž uskuteční odborné exkurze do potravinářských provozů, návštěva kulturních památek a sportovní aktivity. Výsledky výzkumu a analýz budou prezentovány studenty obou škol na společné konferenci, která se uskuteční 23. září 2025.

Analýza školních potravinářských výrobků - Střední odborná škola ekologická a potravinářská Veselí nad Lužnicí