Kurz vaření a degustace piva

Termín: 12. - 13. 4. 2014

Vedoucí kurzu: Ing. Ivan Dufek, školní sládek

Kurz je určen pro začátečníky a mírně pokročilé.

Program kurzu:
1. den (sobota) – 9:00 – 18:00 hod. (hodinová přestávka na oběd) Suroviny k výrobě piva, druhy piv, senzorické hodnocení piv,vaření piva, práce ve varně

2. den (neděle) – 9:00 – 15:00 hod. (hodinová přestávka na oběd)Senzorické hodnocení piv, vady piv, diskuse k tématu

Kurz je určen maximálně pro 12 účastníků. Cena kurzu činí 2700,- Kč. Účastnický poplatek je nutno uhradit předem na číslo účtu: 1932301/0710 (Česká národní banka).

Pro účastníky kurzu nabízíme ubytování na domově mládeže. Cena za ubytování činí Kč 210,- za osobu a noc. Stravování si účastníci zajišťují sami.

K degustaci budou nabídnuta piva vařená ve školním minipivovaru, případně piva speciální. V ceně kurzu je 5 l uvařeného piva, které bude po uzrání k vyzvednutí ve školním minipivovaru.

Těšíme se na Vás!!
Přihlášky
p. Zemanová
e-mail: info@ sos-veseli.cz
www.sos-veseli.cz
tel. 381 500 511, 381 500 512, 606 035 321


Proběhlo

O víkendu 30. listopadu a 1. prosince 2013 se ve školním minipivovaru SOŠEP poprvé konal kurz vaření piva pro veřejnost. Sešlo se celkem 9 nadšenců domácího vaření i budoucích majitelů minipivovarů, kurz vedl školní sládek, Ing. Ivan Dufek. V sobotu v 9 hodin ráno se po přivítání a krátkém úvodu vařila mladina na typický český ležák s podílem extraktu 12 procent. V 20 hodin byla mladina zchlazena a zakvašena v hlavním kvasném tanku. V neděli byly již vidět počátky hlavního kvašení, tzv. zaprašování. Světlo světa spatřila druhá várka, tentokráte jedenáctiprocentní mladina s podílem pšeničného sladu, krom chmelu se přidávala i pomerančová kůra. Na dokvašeném a dozrátém pivu si účastníci budou moci pochutnat cca za měsíc.

Další fotografie naleznete na naších internetových stránkách, nebo také na facebooku.

Přihláška ve formátu doc