Kurz mlékárenské minimum

Mlékárenské výrobky se dnes v České republice vyrábějí většinou průmyslově. Zvykli jsme si vybírat v tržní síti ze širokého sortimentu mléčných výrobků, které dodávají renomované mlékárenské firmy tuzemské i zahraniční. Novým trendem je ale také farmářská výroba regionálních specialit.

SOŠ ekologická a potravinářská ve Veselí nad Lužnicí vám nabízí možnost vyzkoušet si vlastní výrobu tvarohu, čerstvých a měkkých sýrů nebo jogurtů a dalších kysaných mléčných výrobků.

Absolvováním našeho kurzu získáte základní teoretické znalosti o mléce, seznámíte se s technologickými postupy výroby tvarohů, sýrů a kysaných mléčných výrobků. V poloprovozních podmínkách se naučíte vyrábět klasický tvaroh, čerstvý smetanový sýr nebo jogurt.

Kurz je určen pro začátečníky nebo mírně pokročilé. Důraz je kladen zejména na získání praktických technologických dovedností a na dodržování správné výrobní a hygienické praxe. Součástí kurzu je rovněž smyslové hodnocení mléčných výrobků a zbožíznalecká výchova, zejména pravidla správného porcování a servírování sýrů.

Program kurzu:

1.den (pátek) 8:00 - 16:00 h

školní poloprovoz v závodě Madeta,a.s. Veselí n.L.

Výroba klasického tvarohu, čerstvých sýrů a jogurtů

2.den (sobota) 8:00 - 16:00 h

školní poloprovoz v závodě Madeta,a.s. Veselí n.L.

Dokončení výroby tvarohu a čerstvých sýrů, senzorické hodnocení vyrobených mléčných produktů

Poznámka: v případě zájmu účastníků možnost ubytování na Domově mládeže SOŠEP

Termín kurzu : 18. a 19. 3. 2016

Kurz je určen pro 8 až 12 účastníků, kteří vlastní platný zdravotní průkaz pracovníka v potravinářství.

Cena kurzu : 2100,-Kč,
Účastnický poplatek je nutno uhradit před začátkem kurzu na číslo účtu: 1932301/0710 V ceně není zahrnuto ubytování na domově mládeže ve výši 200,-Kč/noc a stravování. Bližší informace sdělí : Ing. Danuše Kopáčková, e-mail : kopackova @sos-veseli.cz; 607 588 908

Přihlášky
p. Zemanová
e-mail: info@ sos-veseli.cz
tel. 381 500 511, 381 500 512

Přihláška ve formátu doc