Přihláška ve formátu doc



Proběhlo

O víkendu 30. listopadu a 1. prosince 2013 se ve školním minipivovaru SOŠEP poprvé konal kurz vaření piva pro veřejnost. Sešlo se celkem 9 nadšenců domácího vaření i budoucích majitelů minipivovarů, kurz vedl školní sládek, Ing. Ivan Dufek. V sobotu v 9 hodin ráno se po přivítání a krátkém úvodu vařila mladina na typický český ležák s podílem extraktu 12 procent. V 20 hodin byla mladina zchlazena a zakvašena v hlavním kvasném tanku. V neděli byly již vidět počátky hlavního kvašení, tzv. zaprašování. Světlo světa spatřila druhá várka, tentokráte jedenáctiprocentní mladina s podílem pšeničného sladu, krom chmelu se přidávala i pomerančová kůra. Na dokvašeném a dozrátém pivu si účastníci budou moci pochutnat cca za měsíc.

Další fotografie naleznete na našem facebooku.